Dobrodošli u svijet začina za gin!

Gin je omiljeno piće mnogih ljubitelja koktela diljem svijeta, a upravo je kombinacija raznih začina ono što mu daje karakterističan okus i miris. U nastavku vam donosimo nekoliko zanimljivih začina koji će unaprijediti vaše iskustvo u konzumiranju gina.

Borovica

Ova biljka je glavni sastojak gina te mu daje svoj karakteristični borov okus. Dodavanje borovice u vaš gin tonik pojačat će njegov okus i stvoriti izvrstan balans s ostalim sastojcima.

Kardamon

Ovaj začin je popularan u indijskoj kuhinji, a upravo njegov slatkasti okus i citrusne note idealno se slažu s ginom. Dodajte malo kardamona u svoj gin i uživajte u novim dimenzijama okusa.

Kora naranče

Osim što daje gorku notu gina, kora naranče ujedno je i odličan antioksidans. Dodajte nekoliko kriški korice naranče u svoj gin tonik i uživajte u osvježavajućem okusu.

Cimet

Još jedan popularan začin koji će vašem ginu dati novu dimenziju okusa. Cimet savršeno pristaje uz citrusne note gina te će mu dati laganu slatkastu notu.

Anis

Ovaj začin ima jak i slatkast okus, a idealan je za ljubitelje jačih gin koktela. Anis se najčešće koristi u francuskoj kuhinji te će vam dati osjećaj da ste u srcu Pariza dok ispijate svoj gin.

Ovo su samo neki od začina koji se mogu koristiti u ginu, a kombinacije su beskrajne. Probajte različite začine i nađite svoju omiljenu kombinaciju koja će vas oduševiti. Uživajte u svijetu gina i začina te istražujte nove okuse i mirise!