Kratka povijest naše destilerije

Iguana gin je svjetlo dana ugledao u maloj craft destileriji “Supreme destillery” 2018. godine u Samoboru kao Chameleon gin, uz Strenght navy gin i Supreme vodku. Zbog proširenja poslovanja i boljih uvjeta rada preselili smo se na novu lokaciju i promijenili naziv u Iguana gin. Na temelju želja naših kupaca promijenili smo i postotak alkohola u Iguana ginu sa 44% na 40%. Naš put se nastavlja vizijom koju smo zacrtali, a to je da uvijek budemo jedinstveni i da se svi koji su probali naš gin vrate s novim pozitivnim iskustvom.

Od maceriranja do flaširanja...

U moru craft ginova cilj nam je bio napraviti nešto drugačije. Iguana gin je svojom bojom, efektnošću i privlačnošću bio pun pogodak za osvojiti tržište.

Sirovine koje koristimo su isključivo domaćeg porijekla, bez korištenja ikakvih ekstrakata, umjetnih boja ili zaslađivača. Kao temelj svakog dobrog gina tu je borovica ( klek ) i korijander koji u procesu maceriranjem ispuštaju svoja eterična ulja i to je razlog drvenaste note.

Od sastojaka još koristimo gorku narančinu koru, ružine latice, đumbir koji mu daje citrusnu aromatičnu notu, te muškatni oraščić i klinčić. Nećemo odati sve sastojke, neka ponešto ostane i tajna. Glavni i najbitniji sastojak po kojem je Iguana gin prepoznatljiv su cvjetovi plavog graška (Flower Pea butterfly ).

U procesu maceriranja gina sa cvjetovima plavog graška ostaju enzimi koji su zaslužni za predivnu indigo plavu boju gina. Posebnost ovog sastojka je u tome što je osjetljiv na PH kiselosti i u doticaju sa tonicom (ukoliko tonic ima kiselosti) dolazi do promjene boje gina iz predivne indigo plave u još privlačniju ružičastu boju. Promjena boje daje našem ginu dodatni WOW efekt. Ukoliko se čarolija ipak ne dogodi u čašu dodajte krišku limuna ili limete i promjena je zagarantirana.

Glavne značajke Iguana gina su izvornost i 100% hand made proizvod. Od proizvodnje, do flaširanja, etiketiranja i pakiranja, svaka boca ima svoj put i svoju priču kao i cilj da vam uljepša dan.

Pogledajte što mediji govore o nama